YOGAYOGA

TIDER OG PRISER

 

Velkommen til Yoga i Smørum. Jeg underviser små hold på max 9 personer, hvor der er muligt at tage hensyn til den enkelte.  Klassisk og traditionel yoga, her er ingen spejle eller glasvægge, men ro til fordybning.


Forår d. 2. april - 28. juni 2024

Tirsdag kl 16:30-17.45 Afstress (Hatha) yoga (0 ledige pladser) Pris 1365 kr

Tirsdag kl 18.00-19.15 Afstress (Hatha) yoga (0 ledige pladser) Pris 1365 kr
Onsdag kl 10.00-11.15 Afstress yoga (2 ledige pladser) Pris 1365 kr

Torsdag kl 17.30-18.45 Hatha yoga (0 ledige pladser) Pris 1.260 kr (lukket Kr. Himmelfart d. 9. maj)
Torsdag kl 19.00-20.15 Afstress (Hatha) yoga (0 ledige pladser) Pris (lukket Kr. Himmelfart d. 9. maj) 

Fredag kl. 10.00-11.15 Hatha yoga (3 ledige pladser) Pris 1365 kr 


ÆNDRINGER KAN FOREKOMME. Max 9 deltagere og tilmelding er bindende.


Se FACEBOOKGRUPPE for pladser til dropin, pris 120 kr. 

 

Tilmelding via mail til  gitte@bodyyoga.dk. Danskebank, Reg. 3138 Konto 4741254662

 

Man tilmelder sig et fast hold og er der en dag, hvor du ikke kan deltage, så er du velkommen til at tage en erstatningstime på et af de andre hold efter aftale ved afbud senest 12 timer for klassens start. Erstatningstime skal tages i samme periode, og er kun muligt såfremt der er plads på holdet!

Det er ikke muligt at bruge erstatningstimer på workshops, kurser eller specielle hold.

 

Nye yogier:

Ved senere tilmelding betales der forholdsmæssigt. Tilmelding nødvendig. Mød 5-10 min. før timen. Du er velkommen til at komme og får en prøvetime pris 50 kr. 


Fremover skal du selv medbringe yogamåtte og tæppe, samt et stort håndklæde til yogapuden. Yogamåtte kan lejes for 20 kr.

 


Benyttelse af faciliteter og deltagelse på hold  sker på eget ansvar.  Bodyyoga bærer ikke noget ansvar for tab på  grund af tyveri eller tingsskade.

 

Den klassiske Hatha yoga er de oprindelige fysiske stillinger og åndedrætsøvelser, oftest udført i et roligt tempo med pauser mellem stillingerne. De fleste yogastilarter vi kender her i Vesten er inspireret af Hatha Yoga, og de varierer alle i deres form med hensyn til ’asanas’ - de fysiske stillinger - og deres fokus på åndedræt og meditation.

 

Fokus i Hatha Yoga er typisk på at udføre de klassiske stillinger korrekt og efter kroppens kunnen. Ha betyder på Sanskrit ’sol’ mens tha betyder ’måne’. Sanskrit er det oldindiske sprog. Hatha repræsenterer dualiteterne i livet – yin og yang, maskulin og feminin, mørke og lys. Hatha Yoga forsøger at balancere disse modstående kræfter. Hatha Yoga betragter kroppen og sindet samlet som sjælens køretøj, og ved at ”smøre og passe” den giver vi vores sjæl optimale vilkår.

 

Vinyasa yoga (dynamisk yoga) er mere dynamisk end den klassiske Hatha yoga idet øvelserne udføres i et hurtigt tempo uden længere pauser imellem i et flow. Vinyasa (som betyder bevægelsesåndedrætssystem) handler om åndedrættets sammenhæng med og mellem bevægelserne.


Afstress yoga er et mix af yang yoga som opvarmning og derefter den blide yin yoga. Alle kan være med på dette hold, også gravide og seniorer. Vi vil også have fokus på åndedrætsøvelser, visualisering, meditation og afspænding. Tag en pause fra omverdenen, styrk dit velbefindende og genfind din indre ro!  Vi indleder klassen med åndekræftsøvelser som styrker din lungekapacaitet, og derefter styrkende og stabiliserende yogaøvelser, til slut vil vi lave dybe strækøvelser (øger din smidighed i bl.a. lår og hofter) og genopbyggende afspænding.


Mindful yoga er blid hatha yoga med fokus på åndedræt og afspænding. Programmet veksler men ofte laver vi kun stillinger på gulvet som ikke er særlig fysisk krævende og andre gange har vi også stående stillinger! Inden afspændingen laver vi en guidet meditation.

 

Yin yoga, (genopbyggende yoga) som er udviklet af Paul Grilley, er en rolig yogaform der fokuserer på en dybdegående udstrækning og afbalancering af kroppen. I Yin yoga holdes stillingerne i længere tid (fra 3 til 10 min). Yin yoga kombinerer visdom fra Taoisme og kinesisk akupunktur med den indiske yoga filosofi.

 

De 5 tibetanere og meditation

 5 energigivende yogaøvelser praktiseret af tibetanske lamaer og munke i klostrene gennem årtusinder. De kaldes også "den gamle hemmelighed om ungdommens kilde". Øvelserne styrker den fysiske krop og vedligeholde balancen mellem krop, sind og ånd. Øvelserne er så enkle, så de fleste mennesker - uanset alder og fysisk form - kan lære at udføre dem og derved opnå en positiv virkning på helbredet. Påvirker nervesystemet og de hormonelle kirtler. Dette har en dyb indvirkning på alle processer i kroppen.

 

 Yoga er verdens ældste træningsform, udviklet med det formål at skabe en metode der kan opbygge styrke og udholdenhed på alle planer. De praktiske øvelser får kroppen til at søge tilbage mod så naturlig en tilstand som muligt, hvor der er ligevægt, styrke og balance i kroppen samt fred ro og harmoni i sindet.

  

Bevægelse og åndedræt

 

De fysiske øvelser - asanas - giver styrke og smidighed og skaber bevidsthed om åndedræt og kroppens holdning. Det er effektive øvelser der stimulerer og harmoniserer indre organer, fordøjelsessystem, nervesystem, energibaner, hormonsystem og immunforsvar.

 

 Yoga forbedrer i det hele taget alle kropssystemerne og letter optagelsen af næringsstoffer og udskillelsen af giftstoffer. Øvelserne forebygger, opbygger og forbedrer kroppens tilstand og de giver ro og afspænding i både krop og sind.

 I yoga træner man opmærksomt og hele tiden med koncentration på åndedræt og bevægelse. Det er en bevægeform, hvor man bevidst lader kroppen, åndedrættet og sindet deltage aktivt i øvelsen. Ved at fokusere på dette forenes krop, sind og åndedræt.

 

 Samtidig træner man sig i at være nærværende i hvert eneste øjeblik; med andre ord - at være tilstede i nuet.

 

 Artikel fra "Alt for damerne" 38/2008

 Den pæne pige i yogaklassen....

• kommer ikke for sent, for det virker vildt forstyrrende på de øvdrige i de første vigtige minutter, hvor der skal fokusereres, centreres og spændes af.

• snakker og larmer af samme grund heller ikke mere den højest nødvendig inde i lokalet.

• husker at slukke sin mobil - eller endnu bedre; efterlader den i omkældningsrummet.

• anbringer ikke sin yogamåtte for tæt på de omkringliggende (du skal kunne strække armene helt ud uden af berøre en "nabo").

• tager skoene af udenfor - og vasker evt. fødderne inden timen.

• har ikke stærkt duftende parfume eller deodorant på.

• oplyser inden timen sin lærer om skavanker, skader, graviditet eller andet, der skal tages hensyn til undervejs.

• dropper så vidt muligt ikke Savasana, da denne afsluttende, afbalancerende afspænding er en vigtig del af yoga.


EFTERFØDSELSHOLD

Efterfødselstræning tager udgangspunkt i yoga og pilates øvelser, som styrker, vitaliserer og afspænder både krop og sind.

Der vil hver undervisningsgang indgå grundig og effektiv mavetræning så dette område hurtigt styrkes.

Det tager ca. 9 måneder før kroppen er restitueret efter en fødsel, og i den tid er det vigtigt at være opmærksom på at udføre sin træning så den er effektiv, men også sund og sikker for kroppen. Der vil være særligt fokus på at styrke mave og bækkenbund, på stillinger til at styrke og afspænde lændeområdet samt på øvelser der fjerner ophobede spændinger i nakke/skulderområdet. Undervisningen er tilrettelagt så du på en sikker og effektiv måde kan tone kroppen og genvinde din energi og styrke i månederne efter fødslen.

Baby kan komme med, og kan være med til nogle øvelser, kigge på nogle og sove eller spise efter behov

Hvem kan deltage? Du kan begynde ca. 6 uger efter fødslen og deltage indtil baby kan kravle.

Pris efter aftale. Du og din baby er velkommen til at starte op på holdet undervejs i forløbet.


Skriv til mig på gitte@bodyyoga.dk hvis du er interesseret i at deltage.